داریوش مودبیان «دو نفره‌ها؛ ساده اما پیچیده» را به رادیو نمایش می‌آورد؛ واكاوی رابطه دوستی از شكل‌گیری تا فروپاشی

نمایش رادیویی «دو نفره‌ها؛ ساده اما پیچیده» به كارگردانی داریوش مودبیان هنرمند پیشكسوت ، جمعه دوم امرداد از رادیو نمایش پخش می‌شود. این اثر كه با تلفیق دو نمایشنامه كوتاه از ژان میشل ریب برای رادیو تنظیم شده، نگاهی اجتماعی به شكل‌گیری و فروپاشی یك رابطه دوستی دارد و از دل اتفاق‌هایی ساده، مفاهیمی پیچیده درباره روابط انسانی را روایت می‌كند.

1405/05/01
|
16:06

داریوش مودبیان، كارگردان پیشكسوت نمایش‌های رادیویی، درباره نمایش «دو نفره‌ها؛ ساده اما پیچیده» گفت: دو نمایشنامه كوتاه از ژان میشل ریب را در كنار یكدیگر قرار دادم و آن‌ها را به گونه‌ای برای رادیو تنظیم كردم كه مخاطب با یك نمایش واحد روبه‌رو شود؛ نمایشی كه مفهوم كلی آن، سادگی در ظاهر و پیچیدگی در معناست.
وی افزود: نمایش نخست با عنوان «دوست ناشناس» درباره مردی است كه در خیابان به فردی غریبه پیشنهاد دوستی می‌دهد. گفت‌وگوی این دو نفر، محور اصلی نمایش را شكل می‌دهد و تمام كنش نمایشی نیز از دل همین دیالوگ‌ها پیش می‌رود؛ شیوه‌ای كه از ویژگی‌های آثار ژان میشل ریب است و موقعیت‌های نمایشی را از طریق گفت‌وگو خلق می‌كند.
مودبیان ادامه داد: این دو شخصیت در نهایت تصمیم می‌گیرند دوستی خود را جشن بگیرند، اما در بخش دوم نمایش، همان رابطه دوستی بر اثر اختلاف‌نظر درباره یك اتفاق روزمره، به‌آرامی دچار شكاف می‌شود. هر یك دیدگاه خود را بیان می‌كند و همین تفاوت نگاه، آن‌ها را تا مرز جدایی پیش می‌برد. به این ترتیب، نمایش بار دیگر این پرسش را مطرح می‌كند كه دوستی چیست و چگونه می‌توان آن را حفظ كرد.
این كارگردان پیشكسوت با اشاره به نویسنده اثر گفت: ژان میشل ریب از نمایشنامه‌نویسان معاصر فرانسه است كه تعدادی از آثارش را ترجمه كرده‌ام و برخی از آن‌ها را نیز روی صحنه برده‌ام. این بار نیز دو نمایشنامه او را به‌طور ویژه برای رادیو تنظیم كردم تا در قالب یك نمایش، مفهوم مشترك آن‌ها به مخاطب منتقل شود.
وی با توصیف این اثر به‌عنوان نمایشی جذاب و اجتماعی، از بازی محسن بهرامی تقدیر كرد و گفت: اجرای او بسیار خوب و تأثیرگذار بود و شنیدن این نمایش را به مخاطبان توصیه می‌كنم.
نمایش رادیویی «دو نفره‌ها؛ ساده اما پیچیده» به كارگردانی داریوش مودبیان، تهیه‌كنندگی فرشاد آذرنیا، با گویندگی سهیلا غفاری‌راد و داریوش مودبیان، افكتوری محمدرضا قبادی‌فر، صدابرداری رضا طاهری و هنرنمایی محسن بهرامی و داریوش مودبیان، جمعه دوم امردادماه از رادیو نمایش پخش می‌شود. این نمایش ساعت 00:30 روی آنتن می‌رود و در ساعت‌های 13:30 و 18:30 بازپخش خواهد شد.

دسترسی سریع