سامان گلریز و اختراع 2 غذای ایرانی
سامان گلریز ـ سرآشپز برنامه های تلویزیونی ـ معتقد است: هنر آشپزی ایرانی تكنیك درمانی دارد و ما متاسفانه نتوانستیم به خوبی، مردم دنیا را متوجه این مساله كنیم.
به گزارش ایسنا، سامان گلریز كه در استودیو هشت رادیو نمایش حاضر شده بود، درباره آشپزی در دوران كرونا گفت: با توجه به اینكه ما اخیرا وارد یك اتفاق جدید، یعنی شیوع كرونا در جهان شدیم باید یك تغییرات جدید در زندگی بشر ایجاد شود، یعنی باید نگاه بهتری به طبیعت و زمین داشته باشیم تا از این مسائل رهایی پیدا كنیم. ما در گذشته به زمین و طبیعت محبت نكردیم و این اتفاق به دلیل همین رویكرد پیش آمد.
وی افزود: از این به بعد، ما باید سعی كنیم در تغذیه و رفتارمان با طبیعت تغییراتی را انجام دهیم و نگاه بهتری نسبت به این مسائل داشته باشیم. در مورد مساله تغذیه بهتر است كه گیاهخواری را وارد چرخه زندگی كنیم و كمتر از منابع حیوانی استفاده كنیم، شاید این نگاه جدید روند تخریب طبیعت را كندتر كند .
گلریز درباره هنر آشپزی گفت: آشپزی جزو هنرهایی است كه بعد از اجرا، تمام می شود و اثری از آن باقی نمی ماند و اثر آن فقط در ذهن و روح باقی می ماند ولی مثلا یك تابلوی نقاشی چندین سال باقی می ماند؛ در كل بخاطر اینكه آشپزی در جهان شكل و رنگ و بافت جدیدی به زندگی بشر می دهد به آن هنر گفته می شود.
وی افزود: ما متاسفانه برخلاف كشورهای دیگر ، نتوانستیم آشپزی ایرانی را معرفی كنیم؛ بنابراین ما باید تلاش كنیم این فرهنگ و هنر را كه یكی از كهن ترین آشپزی های كره زمین یعنی آشپزی ایرانی است را به همه معرفی كنیم .
گلریز تأكید كرد: جالب است بدانید كه آشپزی ایرانی، درمانی است و نوعی طب محسوب می شود. ایرانیان گرمی و سردی را در غذاها اختراع كردند بدین معنی كه می دانند در تهیه غذاها باید چه مواردی رعایت شود تا جلوی سردی یا گرمی مواد غذایی گرفته شود.
بنابراین هنر آشپزی ایرانی تكنیك درمانی دارد و ما متاسفانه نتوانستیم به خوبی ، مردم دنیا را متوجه این مساله كنیم.
وی در آخر در پاسخ به این سوال كه چه غذایی را اختراع كرده و مختص خودش است؟ گفت كه سالهاست كه روی دو نوع غذا كار كرده اما چون به مرحله ثبت اختراع نرسانده از توضیح كامل در مورد این غذاها معذور است اما نام های این دو غذا عبارتند از : هزار و یك شب و چوپان ایرانی.
هزار و یك شب یك غذای كاملا ایرانی است و این خوراك تركیبی از آب انار، آب آلبالو، آب گوجه فرنگی، مرغ، خلال پسته و بادام و گلاب و ... است. غذای چوپان ایرانی نیز یك غذای فوق العاده است كه تركیبی از قارچ، ماست و زعفران است.
انتهای پیام